Sposób przygotowania

Kapustę dobrze płukamy, odciskamy i wrzucamy o gotującej się wody.
Gotujemy ok. 20 minut.
Odcedzamy, studzimy, odciskamy i siekamy na drobniej nożem.
Makaron gotujemy al\'dente.
Odcedzamy.

Pieczarki oczyszczamy, dokładnie płuczemy, kroimy na plastry.
Drobno pokrojoną cebulę zrumieniamy na oleju, dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy na złoty kolor.
Gdy pieczarki będą już gotowe dodajemy do nich kapustę i dusimy ok 10-15 minut, dodając przyprawy.

Doprawiamy solą i pieprzem, majerankiem i dusimy około 15 min pod przykryciem.
Żaroodporne naczynie smarujemy olejem, układamy na nim warstwami łazanki, kapustę z pieczarkami i cebulą.

Mieszamy wszystko i jeszcze raz doprawiamy do smaku.
Zapiekamy w piekarniku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !