Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40-50 dkg
jajko 3 szt
woda 1 szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione

Jajka zoztrzepac widelcem, dodac wodę, mąkę i sól. Wyrobic gładkie ciasto. Warstwę cista tozsmarowac na opłukanej wodą pokrywce (na spodniej stronie tak aby można było trzymac za uchwyt). łyżką odrywac kawałki ciasta wrzucając wprost do wody. Gotowac przez chwilę od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak