Sposób przygotowania

Kaczki sprawić, umyć, osuszyć, posolić, natrzeć wewnątrz imbirem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę.
Słoninę pokroić na cienkie plastry. Kaczki obłożyć plastrami słoniny i obwiązać nitką. Rozgrzać masło w brytfannie,
włożyć kaczki, kilka jagód jałowca i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 30min. ,polewając często masłem i
wytworzonym sosem. Z upieczonych kaczek zdjąć nici. Przeciąć każdą kaczkę razem ze słoniną na pół. Złożyć w
całość na półmisku i polać sosem z pieczenia. Podawać z grzankami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !