Sposób przygotowania

Pomidory parzymy, obieramy ze skórki. Kroimy w kosteczkę i dusimy na masełku. Do Garnka wlewamy około 2-2,5 l wody, dodajemy 2 kostki rosołowe,liść laurowy, cukier, marchewkę i seler ( trzemy na grubych oczkach lub w całości). Gotujemy około 15 min. Ryż gotujemy do miękkości w osobnym garnku. Ryż dodajemy do zupy na samym końcu. Do garnka w którym gotujemy marchewkę z selerem dodajemy uduszone pomidory, wcześniej przetarte przez sito. Gotujemy około 10 min. Dodajemy ryż i natkę pietruszki. Podbijamy śmietaną z 1 łyżką mąki. Do smaku doprawiamy kucharkiem. Smacznego !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nie ma jak pomidorówka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszność
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !