Sposób przygotowania

Oczyszczone nóżki przekrajać w stawach na mniejsze kawałki, włożyć do garnka, dodać umyte i oczyszczone warzywa i zioła. Zalać zimną woda. Gotować do chwili, aż mięso będzie łatwo odchodzić od kości. Ugotowane nóżki wyjąć, przestudzić, oddzielić od kości. Otrzymane mięso pokroić na małe kawałeczki. Wywar przecedzić przez sito, warzyw nie wyrzucać, dodać żelatynę i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Dno foremki wyłożyć pokrojonymi warzywami z wywaru. Można tez dodać natkę pietruszki, paprykę i kiszony ogórek. na warzywach ułożyć kawałki mięsa z nóżek, zalać wywarem z żelatyną i wstawić do lodówki, aby galareta zastygła.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !