Sposób przygotowania

Najpierw bułeczki namoczyć w letniej wodzie. Kapustę blanszować 4 minuty w osolonym wrzątku, wyjąć, szybko opłukać lodowatą wodą i osączyć. Szalotki i czosnek obrać i zeszklić na gorącym maśle, zdjąć z ognia.
Mięso wymieszać z odciśniętymi i rozdrobnionymi bułeczkami, szalotkami, solą i pieprzem. Pomidory pokroić, przyprawić solą i pieprzem.
1/3 pomidorów włożyć do formy natłuszczonej masłem, na nich położyć 1/3 kapusty włoskiej, potem 1/3 mięsa mielonego i powtórzyć tę czynność jeszcze dwukrotnie.
Piec 30 minut w temp. 200°C. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać startym serem. Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne składniki jak dla mnie...
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    świetna!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczna !
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fantastyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pomyslowa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !