Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowa zupka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 200 g
mleko 1,5 l
cukier
aromat migdałowy
płatki migdałowe
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowa zupka

Migdały wrzucamy na moment do wrzącej wody, odsączamy, obieramy ze skórki i drobno mielimy. Gotujemy mleko, dodajemy odrobinkę masła i migdały, pod koniec gotowania dodajemy aromat migdałowy. Nalewamy do talerzów i dekorujemy płatkami migdałowymi, gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 25.11.2010 13:26
pyszna zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak