Sposób przygotowania

Cebule obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju do czasu, aż się nam ładnie zeszkli. Podsmażoną cebulkę łączymy z natką pietruszki, grzybami, solą oraz pieprzem. Mąkę łączymy z jajkiem, 200ml wody i zagniatamy ciasto, dodajemy jeszcze szczypte soli. . Rozwałkowujemy, wycinamy kwadraciki, nadziewamy farszem, zawijamy uszka, gotujemy w gorącej wodzie, odcedzamy, układamy na talerzyku, podajemy z barszczykiem! :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    ja do farszu dodajemy odrobinę (garść) ugotowanej i odciśniętej kapusty zwykłej, uszka są wtedy mięciutkie i naprawdę dużo dużo lepsze, polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !