Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski, dodać do niej sól, wymieszać, drożdże rozprowadzić w odrobinie mleka, odstawić do wyrośnięcia. Rozczyn dodać do mąki i wymieszać z jajkiem, cukrem i pozostałym mlekiem. Jabłka umyć, obrać i pokroić w plasterki albo zetrzeć na tarce. Jeśli jabłka zetrzemy, to mieszamy je z ciastem, jeśli pokroimy w plasterki, wówczas obtaczamy w cieście. Na rozgrzanej na patelni oliwie smażymy racuchy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy je posypane cukrem pudrem, możemy podawać do nich śmietanę lub konfitury.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Polecam.
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Jak u mojej babci :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetnie smakują :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne racuchy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !