Sposób przygotowania

Bułkę pokroić ukośnie na kromki,posmarować masłem.Wątrobę oczyścić,pokroić w cienkie plastry.Słoninę pokroić w cienkie plastry.Cebulę obrać,pokroić w plastry.Słoninę włożyć do rondla,niech się nadtopi.Gdy wydzieli się trochę tłuszczu,włożyć wątróbkę i cebulę,skropić ciepłą wodą.Smażyć,mieszając,15min skrapiając wodą.Ostudzić,posiekać na jednolitą masę,oprószyć solą i pieprzem.Kłaść masę grubą warstwą na kromkach bułki,posypać startym serem.Zapiekać 10min w temp.180stopniC.Przed podaniem posypać natką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !