Sposób przygotowania

mięso wieprzowe pokroić w kostkę i wymieszać z solą peklującą zostawić w lodówce na dzień następnie zmielić z boczkiem na grubych oczkach kostki wrzucić do litra wrzącej wody dodać żelatynę ostudzone wlać do mięsa dodać czosnek przeciśnięty i doprawić pieprzem wszystko razem dobrze wymieszać aby się dobrze połączyło i napełnić masą osłonki foliowe parzyć przez 1 godz w temperaturze około 90 stopni trzeba pilnować aby woda się nie zagotowała później wyjąć i ostudzić

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ja dodaję jeszcze majeranek ale zapomniałam go napisać
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ciekawy pomysł!
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    swojskie najlepsze
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    domowe są najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    faktycznie domowa najlepsza,przynajmniej wiemy co jemy,,
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    łał, jestem pełna podziwu !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno o niebo lepsza niż ta ze sklepu
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    musi być pyszna!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniała!
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    domowe są najlepsze
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super smaczne i do tego domowe same zalety.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Mielonka domowa, dobrze doprawiona jest niezastąpiona...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    domowa najlepsza
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    fajny pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    widzę,że serwujesz swojskie wyroby - brawo!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    mniam
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    achhh :) domowe najzdrowsze i najlepsze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elisabeth Sabuda

    przepis wyglada piekny, ale ile dac zelatyny????

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !