Sposób przygotowania

karkówkę kroimy na plastry, pieczarki także kroimy na grube plastry Plastry karkówki solimy i posypujemy pieprzem nastepnie obtaczamy w bułce tartej i smazymy na goracym oleju . Pieczarki solimy i posypujemy pieprzem ( nie smazymy).W żaroodpornym naczyniu układamy warstwami upieczone plastry karkówki i pieczarek.Na wierzchu polewamy smietana .Wkładamy do piekarnika i pieczemy około godziny. W trakcie pieczenia ( bardzo wazne): po 10 minutach wyjmujemy naczynie i potrzasamy nim energicznie , aby na wierzchu nie zrobił sie kożuch ze śmietany , tą czynność wykonujemy jeszcze pare razy w trakcie pieczenia.Danie jest gotowe , gdy karkówka jest miekka

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !