Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moskole

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
maślanka
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Moskole

SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków, 1 szklanka maślanki lub kwaśnego mleka, pół kilograma mąki, sól.

SPOSÓB WYKONANIA: Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, zmielić, dodać mąkę, maślankę i sól. Wyrobić na stolnicy ciasto, rozwałkować i formować owalne placki (winny mieć grubość ok. 1 cm). Piec z obu stron na blasze na wolnym ogniu. Podawać najlepiej na ciepło z masłem, masłem czosnkowym, bundzem lub bryndzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 08.10.2014 13:20
najlepiej smakują, z masłem czosnkowym
iknkirke 08.03.2011 08:54
spróbuję zrobić
stokrotka 28.11.2010 10:40
trzeba spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak