Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z kiszoną kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
cebula 2 szt
olej
kapusta biała 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z kiszoną kapustą

Pierś opłukać, osuszyć i pokroić w niezbyt grube paski. Cebulę pokroić w półkrążki. Kapustę przepłukać, lekko odcisnąć i pokroić.
Olej rozgrzać na głębokiej patelni lub w garnku, szybko obsmażyć pierś (nie panierować!!), dodać cebulę, smazyc jeszcze 2 min. Dodać kapustę, przykryć, dusić ok. 20 min.
Dodać ok. 1 łyzeczki przyprawy \"5 smaków\", dokładnie wymieszać, ewentualnie dodac troszkę oleju w razie potrzeby, dusić jeszcze ok. 10 min. Podawac z ryżem lub z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 21.02.2011 14:30
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak