Sposób przygotowania

cale piersi kroimy na poł a potem przecinamy je po całości, także z 1 piersi mamy 4 kawałki mięska. lekko je rozbijamy ale leciutko bo jak wiemy cycki zaraz się rozwalają ;) solimy i pieprzymy.
na kawałkach mięska ukłądamy suszone śliwki lub morele - moim zdaniem ze śliwkami jest smaczniejsze, zwijamy w rulonik i spinamy 2 wykałaczkami, jak nam wygodniej, nie musi to być wcale równo.
gotowe jeżyki wrzucamy na patelenkę, obsmażamy i potem do garnuszka razem z tym co zostanie na patelence, podlewamy bulionem drobiowym z kostki, wrzucamy imbir, gożdziki i suszone śliwki, gotujemy do miękkości.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !