Sposób przygotowania

Filety umyć,osuszyć,posmarować musztardą,posypać pieprzem i solą,ułożyć w misce,przykryć i na 40min wstawić do lodówki.Główkę kapusty pokroić na ćwiartki,poszatkować,wypłukać,osączyć i lekko posolić.Jabłko i cebulę obrać,pokroić w drobną kostkę,skropić sokiem z cytryny i zeszklić na rozgrzanej w rondlu oliwie.Dołożyć kapustę i chwilę smażyć,mieszając,po czym doprawić do smaku kminkiem,tymiankiem i pieprzem.Wlać wrzący wywar z włoszczyzny,szybko zagotować,a potem dusić 15min na małym ogniu.Jeśli kapusta będzie zbyt rzadka,podgrzewać ją odkrytą,by nadmiar płynu odparował.Następnie przełożyć zawartość rondla do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia,na wierzchu rozłożyć filety śledziowe,polać je stopionym masłem,wstawić do gorącego piekarnika,piec ok.50min

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !