Sposób przygotowania

Orzechy wsyp na rozgrzaną patelnię, lekko upraż (ok. 1 minuty). Przesyp na talerzyk i odstaw do wystudzenia. następnie drobno je posiekaj. Seler przełóż na sitko i pozostaw, by ociekł z zalewy. Jedno jabłko, odłóż do dekoracji, a pozostałe obierz, wytnij gniazda nasienne, a miąższ zetrzyj na tarce o dużych otworach. Natychmiast skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał.
Osączony seler dokładnie wymieszaj z orzechami i startymi jabłkami. Przypraw do smaku solą i pieprzem. następnie dodaj majonez oraz kwaśną śmietanę, wymieszaj.
Kwaszone buraczki potnij w niezbyt grube plasterki. Przełóż je przygotowaną sałatką tak, by powstały wieżyczki. Z odłożonego jabłka wytnij małe kulki. Obłóż nimi wieżyczki, danie udekoruj gałązkami koperku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !