Sposób przygotowania

Bułki namaczam w mleku, jak zmięknną odciskam, dodaję jajka, listki świeżego tymianku, oskrobaną i zblanszowaną marchew i pestki dyni, Doprawiam solą i pieprzem, dokładnie mieszam. Udka kurczak myję i osuszam, robię w nich kieszenie, które wypełniam przygotowanym farszem. Spinam wykałaczkami.Posypuję przyprawą do drobiu. Faszerowane udka przekładam do naczynia żaroodpornego i obkładam kawłkami masła. Wstawiam do piekarnika i piekę przez 40 min w 180 st. aż udka będą złoto-brązowe. W trakcie pieczenia podlewac niewielką ilością wody i wytwarzającym się tłuszczem. Podaję z duszonymi warzywami oraz gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pracochłonne ale pyszne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !