Sposób przygotowania

Sos:
Na oliwie smażyć na oliwie drobno pokrojoną cebulę. Pod koniec smażenia dorzucić rozdrobniony czosnek. Na patelnię dodać mielone mięso i podsmażyć je - w miarę potrzeby podlewając sosem od pomidorków z puszki przez ok. 10-15 minut.Dodać rozdrobnione pomidory, oregano, sól i pieprz.Można dolać odrobinę czerwonego wina.

Makaron gotować według czasu podanego na opakowaniu. Odcedzić i nie hartować, bo sos będzie się lepiej trzymał klusek.

Na ugotowany makaron kłaść kilka łyżek gęstego sosu, można posypać startym serem po wierzchu. Najlepszy jest głęboki talerz.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    szybki i smaczny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny!
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    rewelacja...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !