Sposób przygotowania

Warzywa umyc papryke sparzyc obrac i pokroic w kostke,cebule,czosnek pokroic w kostke i zeszklic na patelni, baklazan wydrazyc i pokroic w kostke posolic i zostawic na 30 min potem oplukac woda i powtorzyc czynnosc i podsmarzyc,ziemniaki obrac i pokroic w kostke lekko podgotowac,marchewke i pietruszke zetrzec na tarce o duzych oczkach i podsmarzyc z lyzeczka cukru,ogorki zetrzec na tarce,wszystkie warzywa bez ziemniakow wymieszac i dodac vegette.Mieso posolic dodac pieprz, przyprawe i jajka wymieszac.Na dno blaszki wysmarowanej tluszczem wylozyc ziemniaki potem mieso i warzywa,wierzch polac oliwa ok 4 lyzki,piec 45 min w 150 st.C.Jogurt zmiksowac z zoltkami na jednolita mase wylac na calosc i piec jeszcze 15 min az jogort sie zrumieni

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !