Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż i wyjmujemy żółtko.
Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Żółtka ucieramy z dwoma łyżkami masła,śmietaną i musztardą, dodajemy starty żółty ser, tartą bułkę, posiekaną natkę pietruszki i szczypiorku oraz podsmażoną cebulę, całość łączymy. Napełniamy farszem połówki jaj i układamy je w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180stopni i zapiekamy aż się zarumienią ,. Jaja podawać na ciepło z rzeżuchą.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    fajny dodatek z rzeżuchy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniammmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !