Sposób przygotowania

Obraną i pokrojoną w dużą kostkę dynię wraz z masłem piec bez przykrycia w żeliwnym garnku przez 10min w temp. 160 stopni. Wlewamy bulion, dodajemy kurkumę, doprawiamy cukrem. Przykrywamy i pieczemy, aż dynia się rozpadnie. Przekładamy do drugiego garnka, miksujemy z serkiem na krem, doprawiamy solą i pieprzem. Krem z dyni podajemy z plastrami podgrzybków krótko podsmażonymi z cukrem, solą morską i zmielonymi na pył suszonymi prawdziwkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    O prosze, całkiem fajny przepis.
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !