Sposób przygotowania

Filety myjemy i osuszamy a następnie kroimy na małe kawałki.Boczek kroimy w drobną kosteczkę. Boczniaki czyścimy i kroimy na kosteczkę. Cebulę siekamy razem ze szczypiorkiem i dodajemy do reszty. Składniki mieszamy i dodajemy jajko i przyprawy do smaku. Mase wyrabiamy ręcznie by się wszystkie składniki połączyły ze sobą. Następnie rolujemy i nabijamy na patyczki do szaszłyków. ( Z racji że są one miękkie można dać 2 patyczki). Owijamy je folią aluminiową i pieczemy ok 15 min w temp 180\'C a następnie wykładamy je na grilla i grillujemy do uzyskania złotego koloru. Przekąska dobrze smakuje z sałatką z rzodkiewki, pomidorków i ogórków świeżych. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczny i ciekawy obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    dobry pomysł na przekąskę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !