Sposób przygotowania

sos:
1 szklanka pikantnego keczupu
3 korniszony
1 cebula
1 łyżka soku z cytryny

Przygotuj sos – cebulę obierz, opłucz i drobno posiekaj, następnie skrop sokiem z cytryny. Korniszony zetrzyj na tarce i wraz z cebulą dodaj do keczupu. Wszystko starannie wymieszaj. Bułki namocz w wodzie i odciśnij. Cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj. Białka ubij na sztywną pianę. Mięso połącz z bułką, cebulą, żółtkami i musztardą. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wyrób, a następnie delikatnie wymieszaj z pianą. Blachę najpierw wysmaruj margaryną, a potem wysyp bułką tartą. Mięso rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni blachy, wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piecz 20–25 minut. Upieczone mięso pokrój na trójkąty i posmaruj sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !