Sposób przygotowania

Filety kroimy na mniejsze części i lekko rozbijamy. Solimy, nacieramy przepuszczonym przez praskę czosnkiem, posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem i odstawiamy na 20-30 min do lodówki. Smażymy z obu stron na rumiano na posmarowanej lekko olejem patelni grillowej.
Rozgrzewamy na patelni olej , dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek(5 ząbków) i smażymy do zeszklenia. Wsypujemy mąkę i robimy rumianą zasmażkę. Rozprowadzamy ją mieszając zimnym bulionem lub rosołem, dodajemy przyprawy,wino, mieszamy do zagotowania. Można dodać na końcu trochę śmietany.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    smakowite :0
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pycha bo dużo czosnku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł na pyszny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a wino w którym momencie dolewamy?
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetne danko, piszę się na nie....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !