Sposób przygotowania

Białą kiełbasę obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron na łyżce smalcu. Zdjęć z patelni i przekroić na 4-5 kawałków każdą - włożyć do garnka .Na patelnię wrzucić pokrojoną w paseczki wędzonkę i cebule w ,, piórkach \" - smażyć aż się cebula zrobi złota - dodać do kiełbasy . Dołożyć resztę smalcu i smażyć pokrojone na połówki pieczarki. Rumiane przełożyć do garnka .Zalać wodą - wrzucić kostkę bulionową , szczyptę pieprzu i czubricy .Dusić ok 30 minut . Doprawić przecierem pomidorowym , sosem sojowym, cukrem i ponownie przyprawami .
Ugotować ziemniaki w mundurkach . Obrać . Pokroić na plastry.
Włożyć ziemniaki do potrawy. Wymieszać .

Komentarze

  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    ciekawa nazwa
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Może sami wymyślimy? :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !