Sposób przygotowania

Gotowe ciasto francuskie rozwałkować. Wykroić krążki szklanką.
Farsz: ser biały utrzeć, dołożyć pół budyniu waniliowego wymieszanego z 3 łyżkami mleka i 5 łyżeczkami cukru. Przyprawić wanilią lub cukrem waniliowym. Dodać szczyptę cynamonu i odrobinę imbiru.
Nałożyć łyżeczkę farszu na ciasto francuskie, złożyć na pół i zagnieść brzegi. Można przygnieść brzegi szklanką, którą wykrawało się krążki.
Gotowe pierożki ułożyć na papierze do pieczenia na blaszce i piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 10-15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam ciasta francuskie,ale zawsze robie je sam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musze sprobowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !