Sposób przygotowania

BOCZEK UŁÓŻ NA DESCE, LEKKO ROZBIJ TŁUCZKIEM, NATRZYJ Z OBU STRON SOLĄ, MAJERANKIEM I PIEPRZEM. GRZYBY ZALEJ WRZĄTKIEM, ODSTAW NA 30 MINUT, ODCEDŹ I POKRÓJ NA KAWAŁKI. CEBULĘ POSIEKAJ I PODSMAŻ NA ŁYŻCE OLEJU. WYMIESZAJ Z GRZYBAMI, PRZY[PRAW SOLA I PIEPRZEM, ROZŁÓŻ RÓWNOMIERNIE NA PŁACIE BOCZKU. NA GRZYBACH ROZŁÓŻ PŁATY WĘDZONEGO BOCZKU, ZROLUJ I MOCNO ZWIĄŻ SZNURKIEM. ROLADĘ UŁÓŻ NA BLASZE I WSTAW DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 200 STOPNI. PIEC OKOŁO 1 GODZINY I 20 MINUT. ROLADĘ PODAWAJ NA CIEPŁO LUB ZIMNO, Z CHRZANEM LUB ĆWIKŁĄ

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam takie roladki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !