Sposób przygotowania

Mięso. Ja robię od razu więcej. Szynkę, schab i karkówkę każdy kawałek po około 1kg wypłukać.
Wodę zagotować z liściem laurowym, pieprzem ziarnistym, zielem angielskim i czosnkiem.
Gotować z 5-10 minut. Po ostygnięciu rozpuścić sól peklową. Ja stosuję firmy O\'sole.
Mięso włożyć do garnka i zalać wywarem. Nakryć i pozostawić w chłodnym miejscu do 3 dni.
Następnie przyprawiamy do smaku ja przyprawiam pieprzem, oregano, bazylią, rozmarynem i estragonem. Wkładamy do rękawa i na blachę do piekarnika. Na spodzie podlewamy wodą. Pieczemy w temp. 180 stopni C 60-70 min dolewając od czasu do czasu wodę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !