Sposób przygotowania

3 szklanki wody zagotować z odrobiną soli i jedną gwiazdką anyżu. Na wrzątek sypać powoli kaszkę kukurydzianą- mieszać szybko mątewką. Gotować kaszę ok 7 minut a następnie dorzucić startą gruszkę i rodzynki oraz masło. Gotować kolejne 7 minut. Jeśli jest za bardzo gęsta można w trakcie gotowania dolać odrobinę wody. Przy końcu gotowania dodać miód. Odstawić na 5 minut. Podawać gorące polane roztopioną gorzką czekoladą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    zaskakująco ciekawe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    ciekawy deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !