Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni. Na blasze poukładaj frytki. Po ok. 20 minutach będą gotowe. Gorące frytki posól do smaku.

Olej do smażenia rozgrzej na patelni. Jajko rozbij, dodaj do niego szczyptę soli i pieprzu i dobrze rozmieszaj. Filety z soli najpierw zanurz w jajku, potem obtocz w mące. Smaż je w głębokim tłuszczu przez około 10 minut z każdej strony.

Maślankę przelej do szklanek. Pamiętaj dobrze wstrząsnąć kartonem, zanim go otworzysz.

Powyższy przepis to wspaniały pomysł na piątkowy obiad.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika148

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszne danie;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !