Sposób przygotowania

Mięso, żółtko, sól, pieprz wymieszać, wyrobić masę uformować bochenek i włożyć do formy.
Obrany czosnek, rozmaryn, i zielony pieprz roztłuc w moździeżu. Wymieszać z białkiem, natką pietruszki, mąką i odrobiną pieprzu, posmarować mięso, wstawić do gorącego piekarnika i piec bez przykrycia na złoty kolor. Piekarnik wyłączyć, pieczeń przykryć pokrywką, zostawić w piekarniku na 30minut.
Cebulę obrać i obsmażyć na oleju. Dodać liście laurowe i wino, gotować do odparowania połowy płynu. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z sosem worcester i odrobiną wody, dodać do cebuli, wymieszać, zagotować. Sosem polać mięso lub podać go osobno w sosjerce.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !