Sposób przygotowania

Twaróg odstawić do osączenia, dopóki nie wycieknie z niego 1/4 serwatki. Masło roztopić dodać 300g. grysiku i wymieszać.
Śmietanę zagotować i ostudzić.
Jajka z solą, cukrem i tartą skórką cytrynową ubić do konsystencji kremu, dodać twaróg i grysik, wyrobić ciasto.
Rękoma posypanymi grysikiem formować kulki o średnicy 3cm. Wrzucić je do wrzącej, posolonej wody i ugotować na małym ogniu. Wyjąć i osączyć.
Owoce moczyć 1 godzinę w winie, dodać przyprawy i kilka minut gotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością wody, dodać do owoców i zagotować. Polać pierogi:)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !