Sposób przygotowania

Karkówkę,ale może być i inne mięso,chociażby chudy boczek, watrobę pokroiłam na mniejsze kawałki i zagotowałam wraz z obranymi marchwiami.Wątrobę trzeba chwilę gotować natomiast mięso do miękkości.

Bułkę odcisnęłam.Mięso,obraną cebulę,marchew i wątrobę przepuściłam przez maszynkę do mielenia mięsa.Wyrobiłam z rozkłuconym jajkiem i doprawiłam do smaku przyprawą do pasztetu.Następnie przełożyłam do wysmarowanej tłuszczem formy.Po wierzchu lekko posmarowałam olejem,aby pasztet nie był suchy(jak to mawiała moja mama).

Piekłam około 1,5 godziny w temp.180 stopni.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    chętnie oddam szyneczkę za taki pasztecik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !