Sposób przygotowania

Przygotowujemy roczyn: rozcieramy rozdrobnione drożdże z cukrem, dodajemy mąkę i ciepłe mleko (ale nie gorące), przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce.
W tym czasie przesiewamy mąkę i przygotowujemy farsz. Mięso mielone polewamy sosem sojowym, dodajemy posiekaną cebulę i czosnekm, przyprawiamy solą pieprzem - ew do smaku papryką słodką, kiełki soi odsączamy z alewy kroimy na mniejsze kawałki.
Wyrośniety rozczyn mieszamy delikatnie z mąką, zlaewamy mlekiem, dokładnie ugniatamy ciast, odstawiamy do wyrośnięcia.
Mięso mielone smażymy na 2 łyżkach oleju, pod koniec smazenia dodajemy kiełki soi, przerzucamy na sitko całość aby odsaczyć farsz z nadmieru tłuszczu. odstawiamy do ostygnięcia.
Wyrośnięte ciato dizelimy na małe placuszki, najeden nakładamy farsz łyżeczką, przykrywamy drugim placuszkiem, zlepiamy formujemy bułeczkę. Powinno wyjśc 6 bułeczek.
Formę smarujemy tłuszczem, układamy bułeczki, odstawiamy do wyrośnięcia, pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 180°C 20 minut. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy bułeczki białkiem.

Wyszły pyszne, polecam!!!!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Sympatyczne bułeczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    madi356

    jeszcze nie jadłam, ale muszą być pyszne:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    kotlet

    rewelacja- muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Ale ładne - poproszę jedną
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    też kombinuję z bułkami i farszami, Twoje pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !