Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy wołowe z kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3
mąka 4łyżki
smalec 10dag
kapusta kwaszona 25dag
jabłka 2
śliwki suszone bez pestek 5dag
wywar z gotowanego boczku 0,2l
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy wołowe z kapustą

Mięso podzielić na porcje,rozbić,oprószyć mąką,solą,pieprzem i obrumienić z pokrojoną cebulą na części smalcu.Przełożyć zrazy do rondla,układając jeden obok drugiego.Oddzielnie ugotować boczek oraz kapustę z pokrojonymi w kostkę jabłkami.Gdy będzie miękka zaprawić zasmażką z mąki i reszty smalcu rozprowadzoną zimnym wywarem,dodać cukier-zagotować.Na każdy zraz położyć grubą warstwę ugotowanej kapusty,następnie plaster gotowanego boczku,śliwki,podlać wszystko wywarem z boczku.Dusić pod przykryciem do miękkości.Podawać z ziemniakami,pyzami lub kluskami śląskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 16.04.2011 21:54
mniam
Allice 17.02.2011 18:04
smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak