Sposób przygotowania

W garnku zagotować około 1 litr wody, ugotować w nim ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać pół puszki fasoli. Po ugotowaniu całość zmiksować blenderem. Dodać koncentrat pomidorowy i wrzątek, tak, aby zupa nie była zbyt gęsta zważywszy na to, że podawana będzie z makaronem. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć na niej cebulkę. Cebulkę dodać do zupy. Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na pozostałej oliwie i dodać do zupy. Do zupy dodać pozostałą fasolę. Zupkę doprawić do smaku solą, pieprzem, paprykami. Na koniec dodać posiekaną drobno zieleninę. Zupę podawać z makaronem. Makaron należy ugotować oddzielnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Takiej jeszcze nie jadłam, koniecznie muszę spróbować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wygląda przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smaczna i pożywna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    az sie chce taka pyszna zupke jesc...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !