Sposób przygotowania

Brokuły dzielimy na różyczki. Łodygę obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka wlać 2 łyżki oleju, lekko podsmażyć brokuły. Dodać 700ml wody i kostki bulionowe. Gotować ok. 8 minut. Łyżką cedzakową wyjąć z wywaru połowę różyczek brokułowych. Odstawić do schłodzenia. Zupę brokułową zmiksować na gładko. Zagęścić ją mąką ziemniaczaną rozmieszaną z mlekiem. Następnie dodać ser śmietankowy, mieszając, rozpuścić go w zupie. Doprawić solą i pieprzem, włożyć odłożone różyczki brokułowe i ewentualnie tortellini. Podgrzewamy. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !