Sposób przygotowania

Twaróg zemleć.2Łyżki masła utrzeć z żółtkami,połączyć z twarogiem.Dodać przesianą mąkę i szczyptę soli,wymieszać.Połączyć z pianą z białek.Ciasto przełożyć na stolnicę.Podsypując mąką,uformować z niego wałeczki,lekko je spłaszczyć,pokroić na ukośne kawałki.Wrzucić na osolony wrzątek,gotować 5min. od czasu,jak wypłyną na powierzchnię.Wyjmować łyżką cedzakową,rozłożyć na talerze.Pozostałe masło podgrzać na patelni,dodać bułkę tartą,lekko przyrumienić.Bułeczką polać pierogi,posypać cukrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    bardzo lubię;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !