Sposób przygotowania

Mięso umyć, oczyścić z błon i ścięgien, pokrajać na porcje. Zagotować 2 szklanki wody z dodatkiem soli, czosnku i zmiażdżonego ziela angielskiego (3 ziarna). Do wrzątku włożyć przygotowane mięso. Gotować pod przykryciem na małym ogniu 40-50 min. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami lub poszatkować na szatkownicy, dodać do przegotowanego mięsa i ugotować do miękkości. W czasie gotowania płyn powinien niemal całkowicie odparować. Ugotowaną potrawę przyprawię do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć na półmisek, posypać pietruszką z koperkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !