Sposób przygotowania

Cebule obieramy drobno siekamy, najlepiej rozdrabniaczem. Dusimy na patelni na masełku, podlewamy troszeczke wodą. Gdy cebulkę już poddusimy posypujemy ją mąką : 2 płaskie łyżki. Mieszamy dokładnie. Następnie cebulkę przekładamy do garnka i zalewamy wodą około 2 - 2,5 l. Dodajemy 1 kostkę rosołową i startą marchewkę, pietruszkę, seler ( trzemy na dużych oczkach na tarku). Gotujemy do miękkości. Następnie ściągamy z ognia i miksujemy np. blenderem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub tortellini. Pycha !!! Palce Lizać :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    Pietruszka oczywiście ma być biała :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika156

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja38

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !