Sposób przygotowania

Zioła posiekać , wymieszać z twarożkiem, doprawić do smaku.Mięso naciąć , oprószyć solą i pieprzem, posmarować twarożkiem ziołowym i zwinąć w roladę.Obwiązać nitką.Mięso obłożyć boczkiem i ułożyć na natłuszczonej brytfannie.Piec w 180 stopniach. Po 15 minutach podlać mięso bulionem.Paprykę , ziemniaki pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, cukinię na pół plasterki, pomidory na ćwiartki. Po 20 minutach pieczenia dołożyć warzywa, posypać ziołami, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.Piec jeszcze ok 25 minut podlewając bulionem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !