Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w szklance ciepłej wody z dodatkiem cukru. Jak już będą bulgotać przelać je do mąki, dodać jajko i dokładnie wymieszać dolewając olej. Ciasto wyrobić i zostawić do urośnięcia- ok 1 godz, w tym czasie powinno podwoić swoją objętość.
W tym czasie grzyby umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostke i zeszklić na patelni na odrobinie oleju z dodatkiem soli, dorzucić grzyby i wszystko razem dusić, aż grzyby będą miękkie, doprawić do smaku solą i piepzem.
Ciasto drożdzowe rozwałkować. Ma wyjść prostokąt. Posmarować farszem grzybowym i zwinąć jak roladę.
Zwiniętą roladę pokroić w plastry i platry kłaść na blaszce wyłożonej paierem do pieczenia.
Ostawić powstałe bułeczkie w ciepłe miejsce na ok 30 minut, a następnie piec w 180 stopniach ok 20 minut aż się zarumienią.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    super danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !