Sposób przygotowania

Pomidory pokroić wierzchy i wydrążyć łyżeczką miąższ. Wewnątrz oprószyć je solą i pieprzem, po czym odwrócić do góry dnem, aby wyciekł z nich sok. Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Obraną cebulę i czosnek oraz boczek pokroić w drobną kostkę. Boczek usmażyć na chrupko. Do tłuszczu ze smażenia boczku dodać masło i krótko przesmażyć na nim pieczarki. Usmażone, lekko przyprawić solą i wyłożyć na sito. Cebulę i czosnek lekko podsmażyć na tłuszczu ze smażenia pieczarek. Dodać 2 łyżki wody wymieszanej ze śmietaną i bulionem. Sos zagotować i mieszać, aż zgęstnieje. Do sosu dodać pieczar­ki. Powstały farsz doprawić do smaku. Pomidory wypełnić farszem, posypać serem i przykryć odkrojonymi wierz­chami. Piec w gorącym piekarniku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !