Sposób przygotowania

Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę. Na pianę wyłóż utarte z cukrem, solą i mąką żółtka. Delikatnie połącz. Rozgrzej masłona patelni i łyżka wykładaj placuszki. Smaż na małym ogniu, a gdy spód się zarumieni wkażdy placuszek włóż owoce. Dosmaż. Posyp cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    uwielbiam takie omlety
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    takiego omletu jeszcze nie jadłam ale zapewne smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !