Sposób przygotowania

Golonkę myjemy,wkładamy do garnka ,zalewamy zimna wodą i stawiamy na palniku.
Dodajemy warzywa i przyprawy.
Gotujemy na małym ogniu do miękkości golonki.
Wyjmujemy warzywa i mięso,płyn przecedzamy.
Żelatynę należy rozrobić zimną wodą a następnie dodać do wywaru-zagotować.
Obrany czosnek przecisnąć przez praskę dodać do wywaru - wymieszać.
Mięso odebrać od kości,pokroić.
Do miseczek wkładać pokrojoną marchewkę,trochę mięsa i zalewać wywarem.
Można też pokrojone mięso włożyć do garnka z wywarem ,wymieszać i dopiero wtedy przelewać do naczynek.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie wygląda ,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    i super smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, lubię bardzo !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    dobra
  • 5
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo dobre
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jedzonko mojego męża
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Chyba wszystkie chłopy za tym przepadają:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    oj tam oj tam kobitki też to lubią
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zgadzam się z magduś83, szczególnie tak elegancko podaną lubią kobitki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetna galaretka
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    najczęściej robie wieksza ilośc, gorące nakładam go słoików, zakręcam, zostawiam do wystudzenia i do lodówki :) wytrzymuje do 2 tygodni napewno, dłuzej u mnie nigdy nie dostała
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    caroline1983 wykorzystam Twoja metodę bo mam w domu wielkieeeego amatora galarety:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    bardzo lubię :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    tez jestem amatorem takiej pysznej galarety ;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !