Sposób przygotowania

W miseczce wymieszać rozdrobnione liście szpinaku, pokroje w drobną kostkę plastry ananasa, posiekaną natkę pietruszki, gałkę i serek mascarpone. Filety delikatnie rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek nadziać powyższą masą i owinąć plasterkiem surowego boczku(aby wszystko się trzymało warto umieścić wykałaczkę). Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć filety na małym ogniu. Następnie włożyć filety do naczynia żaroodpornego(przykryć pergaminem lub folią) i zapiekać około 30 minut. Pod koniec pieczenia podlać mięso 1 szklanką soku z ananasa z puszki) Po upieczeniu filety pokroić w grube plastry i podawać na liściach sałaty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !