Sposób przygotowania

Pory kroimy na 20-centymetrowe kawałki. Odcięte zielone części odłożyć. Żaroodporne naczynie posmarować olejem. Ułożyć w nim pory. Naczynie przykryć, wstawić na 3 min. do kuchenki mikrofalowej. Pomidory pokroić w grubsze plasterki. Zielone części porów drobno posiekać. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczach. Pory wyciągnąć z kuchenki mikrofalowej. Każdy owinąć plasterkiem szynki. Na spodzie żaroodpornej formy ułożyć plasterki pomidorów, a na nich pory owinięte w szynkę. Posypać tartym serem i pokrojonymi zielonymi częściami porów. Lekko oprószyć solą i pieprzem. Naczynie przykryć. Zapiekamy w kuchence mikrofalowej 5 minut. Gotowe!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !