Sposób przygotowania

Z maki, jaja, wody, odrobiny soli i oleju zagnieść ciasto.
Cebule obrać, drobni posiekać, zeszklić na maśle, wbić jajka i zrobić tradycyjną jajecznicę. Doprawić solą, pieprzem, ulubionymi ziołami. Przestudzić.
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać szklanką pierogi, nadziać przygotowanym farszem, dokładnie sklejać. Pierogi wkładać porcjami do gotującej się i osolonej wody, gotować 5 minut od chwili wypłynięcia. Podawać polane roztopionym masłem bądź delikatnie na nim przysmażone.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ale pomysł!!!! gratuluję:) ciekawa jestem kto miał okazję jeść takie pierogi,oprócz Ciebie oczywiście:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    taki pomysl fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !