Sposób przygotowania

Filety pokroić na mniejsze kawałki, jeżeli są zbyt grube lekko rozbić. Włożyć do miski wlać 1 łyżkę sosu sojowego, dodać pieprz, curry i ostrą paprykę oraz szczyptę soli. Następnie opruszyć mąką i zanurzyć w roztrzepanym jajku. Smażyć na połowie oleju na złoty kolor. Kapustę poszatkować a resztę warzyw pokroić \"na zapałkę \". Na reszcie oleju usmażyć pół łyżeczki imbiru, następnie dodać warzywa i doprawić sosem sojowym pieprzem i ostrą papryką. Chwilę smażyć następnie dodać mleko kokosowe i dusić do miękkości. Podawać z małymi ziemniaczkami z koperkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnes1410

    polecam ,bardzo ciekawy smak warzyw na początku lekko słodki zaskakuje delikatną ostrością imbiru i papryki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnes1410

    Aby było mniej słodkie polecam dodać mleko kokosowe light.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !